Jakub Rampáček, fotograf

 

Môj najčastejšie konzumovaný koktejl je sirup zo supermarketu zaliatý vodou z vodovodu, väčšinou vlažnou, lebo sa mi nechce čakať, kým začne tiecť studená a ľad v mrazničke nepestujem. Na jednej akcii som mal možnosť spoznať víťaza Bartenders International Competition MCC 2016, bývalého generálneho manažéra London Coctail Club s menom Jakub Rampáček. V súčasnej dobe okrem iného vedie Coctail Masterclass by Jakub Rampáček. A tento chalan ma vyviedol z omylu a dokázal mi, že aj doma si viem urobiť veľmi chutný drink. Nechal som si namiešať niečo svieže, nealkoholické, lebo som pracoval a ešte aj šoféroval. A Jakub začal miešať džem. Džem?! Čo?! Tiež som sa najprv čudoval, ale výsledok bol úžasný! Spojenie domáceho džemu, ľadu, tonikovej perlivej vody (teda aspoň myslím) a mäty bolo úchvatné. Tak ak máte chuť na niečo iné, ako len sirupovú vodu, nechajte sa inšpirovať či už na akciách alebo školeniach.

 

Pin It on Pinterest